זוג קשישים תושבי רעננה, שביקשו להיקבר קבורה אזרחית, נרשמו כחברים בעמותת "מנוחה נכונה" כפר סבא, לאחר שהבינו כי אין בעיר מגוריהם אפשרות לקבורה אזרחית. בשנת 2010 נפטרה הקשישה ובעלה פנה לבית העלמין האזרחי בכפר סבא בבקשה לתיאום הקבורה. אז הוסבר לו כי בבית עלמין זה רשאים להיקבר במימון המדינה רק תושבי כפר סבא. הקשיש נדרש לשלם סכום של 18,000 ₪ עבור קבורת המנוחה בבית העלמין.
באותה שנה, קשיש נוסף מאיזור השרון ביקש על ערש דווי להיקבר קבורה אזרחית. אלמנתו ניסתה לברר את אפשרויות הקבורה האזרחיות בקרבת מקום מגוריה – כפר הגמלאים בני דרור. בית העלמין הקרוב ביותר והיחיד בו מתאפשרת קבורה אזרחית במימון המדינה היה בית העלמין בכפר סבא. התובעת מלאה אחר משאלת הלב האחרונה של בעלה המנוח וקברה אותו קבורה אזרחית, עליה נאלצה לשלם סך של 15,000 ₪. נציג עמותת "מנוחה נכונה" הסביר לה שעליה לשאת בתשלום משום שהיא ובעלה המנוח לא היו תושבי כפר סבא ביום הפטירה.
בשני המקרים שילמו הקשישים את מלוא הסכום לבית העלמין האזרחי בכפר סבא, והגישו, כל אחד בנפרד, תביעה קטנה נגד המדינה. שתי התביעות אוחדו והוגשו כתביעה אחת לבית משפט השלום בכפר סבא. במוקד התביעה עומדת הטענה כי המדינה לא מילאה חובתה ליישם כראוי את חוק הזכות לקבורה אזרחית –הקובע כי לכל אדם בישראל עומדת הזכות להיקבר בבית עלמין אזרחי חלופי על פי בחירתו. המדינה לא דאגה להקמתם של בתי עלמין אזרחיים בכמות מספקת עבור תושבי המדינה, ולא העמידה מידע מספק לציבור בכל הנוגע לאפשרויות הקבורה האזרחית.
עוד טוענים התובעים, כי המדינה חילקה את הארץ לארבעה אזורים בלבד (צפון, דרום, מרכז וירושלים), לא סיפקה רשימה של ישובים שמשתייכים למי מבתי העלמין האזרחיים, ויצרה מצג שווא כי בית העלמין בכפר סבא – מאפשר קבורה אזרחית בחינם לכל תושבי אזור המרכז.
בית המשפט קבע כי המדינה התרשלה באופן חמור ביישום הוראות חוק הזכות לקבורה אזרחית, ואילו המשרד לשירות דת, האמון על נושא הקבורה בישראל, נכשל כשלון חרוץ במסירת מידע חיוני לציבור בנושא הקבורה האזרחית החלופית.
בית המשפט חייב את המדינה לפצות את התובעים ולהחזיר להם את מלוא הסכום ששלמו לבית העלמין וכן לשאת בהוצאות המשפט.