מתי אני צריך לפנות לעורך דין העוסק בדיני משפחה?

ירושה - האם צריך עו"ד ולמה?

ברוב המקרים, קבלת ירושה היא תוצאה של פרידה סופית מאדם קרוב. 
בין אם מכוח החוק או מכוח צוואה של אדם שהלך לעולמו,
טיפול בירושה עלול להיות מורכב, טעון רגשית ולא נוח.
פעמים רבות עלולה חלוקת עיזבון ליצור בעיות וסכסוכים בקרב החברים והמשפחה. 

מי הם היורשים לפי החוק? 
האם יש צוואה? 
האם הצוואה כשרה? 
כיצד יתחלקו הנכסים? 
מה צריך לעשות וממה להמנע? 
מהי הדרך הנכונה והיעילה לטפל בסיטואציה שנוצרה? 
כיצד למנוע ויכוחים ומריבות מיותרות?

עם כל הצער, מריבות על ירושה הן לא דבר נדיר. זה קורה גם "במשפחות הכי טובות". כדי להתמודד טוב יותר עם מריבות על ירושה ועם ויכוחים בנושא ולא לאבד ירושה, אפשר ומומלץ לפנות לעורך דין העוסק בתחום זה.

מעבר לפן המשפטי המקצועי, עו"ד מנוסה בתחום יכול לסייע בהפחתת המתחים והמחלוקות שעלולות לצוץ, במיוחד במצבים רגישים, ולקצר הליכים. אם לא ניתן להגיע לפשרות ואין מנוס מניהול הליכים בבית המשפט, יש חשיבות מכרעת לקבלת ייצוג ע"י עו"ד העוסק בתחום דיני ירושה. הדבר חשוב במיוחד כאשר יש ויכוחים על מימוש צוואה או על אי מימוש צוואה. 

חשוב לציין כי כל צד שקשור בדרך זו או אחרת לירושה יכול להיות מיוצג על ידי עורך דין מטעמו, אך מה שחשוב הוא לדעת לפעול למען טובת כולם. בסופו של דבר מדובר לרוב בבני משפחה, כאשר למריבות וסכסוכים יש השלכות מרחיקות לכת, לא רק כלכליות, שלעיתים משפיעות גם על הדורות הבאים.

ירושה היא גם דבר משמח, אך קשור לנושאים כאובים ורגישים ביותר, כמו יחסים בתוך המשפחה. מעבר למקצועיות וידע, מומלץ לבחור עו"ד שיהיה מספיק רגיש ויכוון למציאת דרכים לפתור את המחלוקות סביב הירושה בלי לגרום להרס וקרעים במשפחה.

לעתים, גם בנושאים פשוטים לכאורה, כמו קבלת ירושה עפ"י החוק, מומלץ לפנות לעו"ד בתחום שיוכל לחסוך לכם זמן ולטפל בכל הפרוצדורות הדרושות ביעילות ובמהירות, או לתת לכם הדרכה מקצועית כיצד נכון לפעול.

לסיכום, פניה לעו"ד העוסק בתחום דיני ירושה לצורך יעוץ וליווי מקצועי חשובה כדי שלא תצטרכו להתמודד לבד עם נושאים כאובים ורגישים או פתרון מחלוקות, כדי למנוע מצבים שחלילה תאבדו את הירושה או את המשפחה וגם כדי לטפל במצבים פחות מורכבים בדרך מהירה וקלה יותר. 

לאנה טרומר, עו"ד לענייני משפחה וירושה
 
האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי ו/או לכל ייעוץ מסוג שהוא, וכן אינו מהווה טיפול משפטי ו/או תחליף לטיפול משפטי מקצועי או אחר. החתום מעלה לא יישא באחריות כלשהי, עקיפה או ישירה, לכל נזק שייגרם כתוצאה מהשימוש באמור לעיל. בכל מקרה, מומלץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני.

אינדקס נותני שירות
בחר אזור ועיר בארץ
חיפוש חופשי

הכתבות הנצפות ביותר

ניקוי ותחזוקת קברים

ניקוי ותחזוקת קברים

מצוקת מקומות הקבורה בישראל

מצוקת מקומות הקבורה בישראל

לרשימת הכתבות המלאה לחץ כאן

הכתבות הנצפות ביותר

משפחות שכולות בזמן מלחמה – כל דרכי ההתמודדות עם האבל, הזכויות, המענקים והתמיכה

לצד ההתמודדות הנפשית בתור הורים, בני זוג, משפחה וחברים, פעמים רבות אובדן של אדם קרוב משמעו אובדן של הכנסה ופגיעה ביכולת לעבוד ולכלכל את המשפחה. במצבים חמורים, יתכן מאוד וגם נאלצתם להתפנות מביתכם, מה שמקשה על האובדן אף יותר. בעקבות זאת, המדינה מציעה מגוון של מערכי סיוע ותמיכה במקרים מעין אלו. ראשית, ניתן לפנות ישירות אל ביטוח לאומי באמצעות קו חירום לסיוע למשפחות שכולות, שמספרו 02-6269999 או לחמ"ל משפחות שכולות בטלפון 053-7471412.

אלמנים ואלמנות, שימו לב: תביעה לקצבת שאירים מומלץ להגיש לא יאוחר מ-12 חודשים מיום הפטירה של בן /בת זוגכם

אלמנות ואלמנים רבים אינם מודעים לזכאותם לקבל קצבת שאירים מביטוח לאומי. הקצבה מוגדרת, יחד עם קצבת ילדים וקצבת זקנה, "קצבה אוניברסלית", החלה על כלל האזרחים, ללא הבדל מעמד או הכנסה

לרשימת הטיפים המלאה לחץ כאן
© כל הזכויות שמורות
האתר הוקם על ידי ארטוויז'ן בע"מ באמצעות מערכת ה-Truppo