האב החורג יגדל את בתה של אשתו המנוחה - ולא האב הביולוגי

האב החורג יגדל את בתה של אשתו המנוחה - ולא האב הביולוגי

תדהמה בעולם המשפט: בית המשפט לענייני משפחה ברמת גן קבע, כי קטינה אשר אמה נפטרה, תישאר במשמורתו של אביה החורג, ולא תועבר למשמורת אביה הביולוגי.

תדהמה בעולם המשפט: בית המשפט לענייני משפחה ברמת גן קבע, כי קטינה אשר אמה נפטרה, תישאר במשמורתו של אביה החורג, ולא תועבר למשמורת אביה הביולוגי, כפי שהיה נהוג זה עידן ועידנים, וכפי שנקבע בחוק "היבש".

מדובר במקרה קשה, בו הוריה של הקטינה התגרשו כשהייתה פעוטה, והיא הועברה למשמורת אמה, בעוד לאביה הסדרי ראייה של ביקורים פעם בשבוע ובסופי שבוע.

האם נישאה כשהקטינה היתה בת 4, ולזוג החדש אף נולדו שתי בנות משותפות. הקטינה חיה כל השנים עם אמה, עם אביה החורג ועם שתי אחיותיה-למחצה, והיתה מאושרת.

כשהיתה הקטינה בת 12 נפטרה אמה במפתיע, ואביה הביולוגי, אשר נישא אף הוא מחדש ונולדו גם לו שני בנים, הגיש תביעה להעברת המשמורת המלאה על הקטינה - אליו. האב החורג, אשר גידל למעשה את הילדה מאז היתה בת 4, טען כי יש להשאיר את הקטינה במשמורתו ולא לזעזע את עולמה במעבר לבית אחר, הרחק מאחיותיה ומהאב אשר גידל אותה בפועל.

במשך שנים נאבקו שני האבות - הביולוגי והחורג - על משמורת הקטינה, ולאחרונה קבע בית המשפט באופן תקדימי כי המשמורת הקבועה והמלאה תהיה לאב החורג, ולאב הביולוגי יינתנו הסדרי ראייה בלבד.

בית המשפט נימק את החלטתו בכך שברור שהקטינה ראתה בתא המשפחתי בו גדלה מגיל ארבע - אמה, אביה החורג ושתי אחיותיה - תא משפחתי מגונן ומיטיב, וכי לאור הטראומה שחוותה עם מות אמה, נקבע כי עזיבת הבית אל בית אביה הביולוגי תגרום לה טראומה נוספת.
מלבד זאת, בצעד חריג, ראיינה השופטת את הקטינה בלשכתה, וזו הבהירה לה באופן חד משמעי כי היא רוצה להישאר במשמורת אביה החורג.

בית המשפט סיכם וקבע כי למרות שההחלטה חריגה ונדירה ביותר, היא עולה בקנה אחד עם טובת הקטינה. כך ניתנה המשמורת לאב החורג.

אינדקס נותני שירות
בחר אזור ועיר בארץ
חיפוש חופשי

הכתבות הנצפות ביותר

זכויות יורשי הנפטר בישראל- מדריך מקיף

ניקוי ותחזוקת קברים

ניקוי ותחזוקת קברים

לרשימת הכתבות המלאה לחץ כאן

הכתבות הנצפות ביותר

משפחות שכולות בזמן מלחמה – כל דרכי ההתמודדות עם האבל, הזכויות, המענקים והתמיכה

לצד ההתמודדות הנפשית בתור הורים, בני זוג, משפחה וחברים, פעמים רבות אובדן של אדם קרוב משמעו אובדן של הכנסה ופגיעה ביכולת לעבוד ולכלכל את המשפחה. במצבים חמורים, יתכן מאוד וגם נאלצתם להתפנות מביתכם, מה שמקשה על האובדן אף יותר. בעקבות זאת, המדינה מציעה מגוון של מערכי סיוע ותמיכה במקרים מעין אלו. ראשית, ניתן לפנות ישירות אל ביטוח לאומי באמצעות קו חירום לסיוע למשפחות שכולות, שמספרו 02-6269999 או לחמ"ל משפחות שכולות בטלפון 053-7471412.

אלמנים ואלמנות, שימו לב: תביעה לקצבת שאירים מומלץ להגיש לא יאוחר מ-12 חודשים מיום הפטירה של בן /בת זוגכם

אלמנות ואלמנים רבים אינם מודעים לזכאותם לקבל קצבת שאירים מביטוח לאומי. הקצבה מוגדרת, יחד עם קצבת ילדים וקצבת זקנה, "קצבה אוניברסלית", החלה על כלל האזרחים, ללא הבדל מעמד או הכנסה

לרשימת הטיפים המלאה לחץ כאן
© כל הזכויות שמורות
האתר הוקם על ידי ארטוויז'ן בע"מ באמצעות מערכת ה-Truppo