משפחות שכולות בזמן מלחמה

משפחות שכולות בזמן מלחמה

משפחות שכולות בזמן מלחמה

משפחות שכולות בזמן מלחמה – כל דרכי ההתמודדות עם האבל, הזכויות, המענקים והתמיכה

 

 

למרבה הצער, בארץ ישראל מבצעים ומלחמות הם עניין של שגרה. כתוצאה מכך, מידי שנה משפחות רבות מקבלות את השיחה הנוראית מכל, ומגלות שהחייל שלהם, מלח הארץ שלהם, קיפח את חייו תוך הגנה על המולדת.

 

אובדן חיים שכזה הוא קשה מנשוא. למרות זאת, עם כורח המציאות מתעורר הצורך להמשיך ולחיות עבור יתר המשפחה, כמו גם כדי לשמר ולהנציח את זכרו של אותו אדם אהוב שהקריב את חייו, כדי שכל אזרחי מדינת ישראל יוכלו להמשיך ולחיות במדינת היהודים.

 

בכדי להעניק מעט סיוע ונחמה בתקופה לא פשוטה זו, אנחנו באתר אבל Infoריכזנו עבורכם את כל הדרכים להתמודד עם הקושי, וגם כיצד להתנהל מול המדינה מבחינת זכויות, מענקים ותמיכה.

 

 

דרכי התמודדות עם אובדן בלתי נתפס

 

כשהנורא מכל אכן קורה, לא פשוט להצליח לעכל, כל שכן להתמודד. אז איך מתחילים בכלל?

 

·        מקיפים את עצמכם באנשים טובים ואכפתיים – מנסים למצוא קרובי משפח וחברים, שיכולים להבין כיצד אתם מרגישים ולנחם אתכם בשעה קשה זו. ספרו להם כיצד אתם מרגישים והשילו את הכאב מעליכם. אפשרות נוספת היא להצטרף לקבוצת תמיכה לאבלים ולמשפחות שכולות, בכדי להכיר אנשים נוספים שמבינים את הקושי אותו אתם חווים. הכי חשוב – הימנעו מהתבודדות. אחרי הכל, אין טוב היות האדם לבדו.

·        זוכרים שקודם כל הבריאות – זכרו להמשיך ולאכול טוב, להתעמל ולישון ממוצע של 6-8 שעות בלילה. הישמרו מפני צריכה מופרזת של תרופות ואלכוהול.

·        סבלנות היא מעלה – ספיגה והשלמה עם אובדן כה גדול מצריכה הרבה זמן ומאמץ. קבלו את השינוי בחיים שלכם, והחלו לחיות בהווה שוב, תוך שמירת מקום של כבוד לעבר ולאדם המדהים שהיה שם אתכם, ונלחם גם בשביל שאתם תמשיכו לחיות.

אם אתם מרגישים שאתם לא מצליחים לקבל ולהפנים את האובדן, תמיד ניתן לפנות אל גורם מקצועי כמו פסיכולוג או יועץ בתחום האבל. זכרו, להישאר לבד זו חולשה, לבקש עזרה זו חוזקה שאין שנייה לה.

 

 

זכויות, מענקים ותמיכה

 

לצד ההתמודדות הנפשית בתור הורים, בני זוג, משפחה וחברים, פעמים רבות אובדן של אדם קרוב משמעו אובדן של הכנסה ופגיעה ביכולת לעבוד ולכלכל את המשפחה. במצבים חמורים, יתכן מאוד וגם נאלצתם להתפנות מביתכם, מה שמקשה על האובדן אף יותר. בעקבות זאת, המדינה מציעה מגוון של מערכי סיוע ותמיכה במקרים מעין אלו.

 

ראשית, ניתן לפנות ישירות אל ביטוח לאומי באמצעות קו חירום לסיוע למשפחות שכולות, שמספרו 02-6269999 או לחמ"ל משפחות שכולות בטלפון 053-7471412.

הזכויות שניתן לקבל הן הוצאות אבל, הסכות להלוויה, הבאת קרובים מחו"ל, השתתפות ברכישת קבר, מתן מקום קבורה ומצבה, טיפולים נפשיים, פסיכולוגיים ועוד. פעמים רבות, ביטוח לאומי גם מספק שיקום כלכלי ומקצועי, מספק הטבות בתחומי הדיור, הרכב, נושאים רפואיים, מענקים ועוד.

 

במידה ופוניתם מבתיכם כתוצאה מפעולות האיבה, תוכלו לקבל מענקים נוספים ואף מקום משכן זמני באזור בטוח במרכז הארץ. המדינה גם מספקת ימי כיף, השתלמויות ומגוון פעילויות לשיפור מצב הרוח, בניסיון להקל ולו במעט על הקושי עמו אתם מתמודדים.

 

 

לפרטים נוספים וסיוע בהתמודדות עם המצב, קבורת הנפטר ומיצוי מיטב הזכויות שלכם, אנחנו באבל Infoנשמח לעזור ולספק כמה שיותר תמיכה, מידע וסיוע בקבלת השירות לו אתם זקוקים בצורה המהירה והטובה ביותר. באתר קיים מגוון של דרכי התקשרות עם מוסדות המדינה, הורדת טפסים רלוונטיים, הפניות ליועצים, פסיכולוגים ועורכי דין המתמצאים בנושא.

 

אינדקס נותני שירות
בחר אזור ועיר בארץ
חיפוש חופשי

הכתבות הנצפות ביותר

מלחמה =טראומה= פוסט טראומה

איך מתמודדים עם טראומה שנהפכת לפוסט טראומה?

איך להתמודד עם פרידה מאדם שקרוב אליך-חלק ממך

אף אחד לא יודע באמת איך לקבל פרידה מאדם קרוב

לרשימת הכתבות המלאה לחץ כאן

הכתבות הנצפות ביותר

משפחות שכולות בזמן מלחמה – כל דרכי ההתמודדות עם האבל, הזכויות, המענקים והתמיכה

לצד ההתמודדות הנפשית בתור הורים, בני זוג, משפחה וחברים, פעמים רבות אובדן של אדם קרוב משמעו אובדן של הכנסה ופגיעה ביכולת לעבוד ולכלכל את המשפחה. במצבים חמורים, יתכן מאוד וגם נאלצתם להתפנות מביתכם, מה שמקשה על האובדן אף יותר. בעקבות זאת, המדינה מציעה מגוון של מערכי סיוע ותמיכה במקרים מעין אלו. ראשית, ניתן לפנות ישירות אל ביטוח לאומי באמצעות קו חירום לסיוע למשפחות שכולות, שמספרו 02-6269999 או לחמ"ל משפחות שכולות בטלפון 053-7471412.

אלמנים ואלמנות, שימו לב: תביעה לקצבת שאירים מומלץ להגיש לא יאוחר מ-12 חודשים מיום הפטירה של בן /בת זוגכם

אלמנות ואלמנים רבים אינם מודעים לזכאותם לקבל קצבת שאירים מביטוח לאומי. הקצבה מוגדרת, יחד עם קצבת ילדים וקצבת זקנה, "קצבה אוניברסלית", החלה על כלל האזרחים, ללא הבדל מעמד או הכנסה

לרשימת הטיפים המלאה לחץ כאן
© כל הזכויות שמורות
האתר הוקם על ידי ארטוויז'ן בע"מ באמצעות מערכת ה-Truppo