כתיבת סיפור חיים ביוגרפיות ברשת -כל הזכרונות נשמרים לנצח

כתיבת סיפור חיים ביוגרפיות ברשת -כל הזכרונות נשמרים לנצח

איך אפשר לשמר את הזיכרון של סבא סבתא אמא אבא לנצח

כתיבת סיפורי חיים, ביוגרפיות ואוטוביוגרפיות ברשת – כל הזיכרונות נשמרים לנצח

 

מרגישים שהייתם רוצים למצוא דרך לשמר את הזיכרון של סבא וסבתא, אימא ואבא לנצח? עולם הדיגיטל שמע אתכם. כיום, קיימות מגוון של פלטפורמות שבהן ניתן לפרסם את סיפורי החיים, התמונות והסרטונים של האהובים שלכם.

 אתרים אלו, כמו ממוריז+, הוקמו במטרה לשדרג את חוויית ההנצחה והזיכרון של האנשים האהובים עליכם, ומאפשרים לספר את הסיפור של אותם אנשים עם שילוב של מדיה מכל הסוגים, בתצורה שתישמר לאורך כל החיים, ואף מעבר להם.

כל שיש לעשות הוא להתחבר לפלטפורמה ולחלוק בה את כל הסיפורים, הסרטונים והאירועים הגדולים כמו גם הקטנים בחייהם, והם יישמרו לנצח באתר ייעודי שניתן לשוב להציץ בו בכל עת, ואפילו להגיב עליו ולהוסיף לו מזיכרונותיכם.

 

סיפורי חיים בעבר

 

עד לשנים האחרונות, היה מאוד פופולרי לייצר ספרי זיכרונות של האהובים שלנו בעודם בחיים או לאחר פטירתם, בהם בני משפחה וחברים היו מאגדים את כל הסיפורים, התמונות והאירועים שעבר אותו אדם שכל כך אהבו לאורך חייו.

 הספרים בדרך כלל היו נערכים על ידי סופר צללים או כותב סיפורי חיים ייעודי. המטרה של ספרים אלו הייתה לשמר את הזיכרון של האדם האהוב, כך שיהיה ניתן לשוב ולהתפרק עליהם בכל פעם שעולים הגעגועים.

 ועם זאת, ספרים הם בעלי שיעור בלאי גבוה, יכולים להחזיק תכנים סטאטיים בלבד וזמינים אך ורק למי שהספר בידו. בכדי להתמודד עם קשיים אלו ולפתור אותם, הוקמו פלטפורמות דיגיטליות ליצירה ועיצוב של סיפורי חיים, המסייעות לשמר את סיפורו של האהוב שלנו כמו גם לחלוק אותו עם חברים ובני משפחה בכל העולם.

 הטרנספורמציה של סיפורי החיים

עם השנים, בדומה לאינספור פעילויות אחרות גם כתיבת סיפורי חיים השתדרגה מהעידן הישן לעידן החדש. הרעיון הראשוני להקים סיפורי חיים דיגיטליים החל באופן ספונטני ברשת החברתית פייסבוק, כאשר אנשים רבים החלו להנציח את הפרופילים של האנשים שהם אוהבים אך אינם עוד בחיים ולפרסם בעמודים הללו תגובות, תמונות וסיפורים להנצחת האדם האהוב.

 שיטת הנצחה דיגיטלית זו הפכה למאוד פופולרית, אך עדיין הגבילה את קהל המשתמשים בשוק. היא אמנם אפשרה לאנשים להגיב ולפרסם תכנים בפיד של הנפטר, אך לא נתנה להם יד חופשית ובסופו של דבר הקשתה עליהם להעלות תכנים איכותיים ללא שימוש בשם המשתמש והסיסמא הספציפיים של הפרופיל, מה גם שאילצה אותם לשתף זיכרונות יקרים ורגשיים בשילוב עם פרסומות לשוקולד וטיסות לאיי סיישל.

 כתוצאה מכך, החלו להתפתח שיטות חדשות ליצירת סיפורי חיים דיגיטליים איכותיים וטובים יותר, לרבות ממוריז+.

 סיפורי חיים בעידן הדיגיטל

 בזכות פלטפורמות יוצאות דופן כמו ממוריז+ כיום ניתן לייצר ולתעד את סיפורי החיים, התלאות והשמחות של כל האנשים שאנו אוהבים, ולפרסם ולשתף אותם עם מי שנבחר באתר  ייעודי המוקדש להנצחת אותו אדם בעודו בחיים או לאחר מותו.

 כל אחד יכול לייצר אתר כזה ברשת, כולל אדם המעוניין לכתוב ביוגרפיה של עצמו. באתר ניתן לשלב תמונות, מוזיקה, סרטונים, סיפורים, אירועים מיוחדים ואף להגיב על זיכרונות שאחרים שיתפו באתר. האתר זמין לכל אדם, בהתאם להגדרות גישה שנבחרו, בין אם בן משפחה או חבר קרוב ובין אם אדם המעוניין לקרוא קצת יותר ולהכיר את דור העבר. כל שיש לעשות הוא להיכנס לאתר ולהתחבר לסיפור החיים של האדם שאנו כה אוהבים ומתגעגעים אליו.

 "עשינו את זה כי רצינו להעניק לאנשים מתנה," מספר מנכ"ל חברת ממוריז+ "לאפשר להם לזכור את הקרובים אליהם, להתחבר אליהם ולשמור על לכידות המשפחה בכל עת. וזה בדיוק מה שעשינו."

 

 

היכולת לפרסם את סיפורי החיים של האהובים שלנו ולחלוק אותם עם חברים ובני משפחה בכל העולם היא יקרה מפז: צפייה משותפת בסרטונים ובתמונות, קריאה של הסיפורים ושל התגובות לאירועים תמיד מעלים חיוך על הפנים, ועוזרים להרגיש שוב קרובים לאנשים אליהם אנו כה מתגעגעים בארץ ובגולה.

 

סלם סלימן 28/11/2022

אינדקס נותני שירות
בחר אזור ועיר בארץ
חיפוש חופשי

הכתבות הנצפות ביותר

מלחמה =טראומה= פוסט טראומה

איך מתמודדים עם טראומה שנהפכת לפוסט טראומה?

משפחות שכולות בזמן מלחמה

משפחות שכולות בזמן מלחמה

לרשימת הכתבות המלאה לחץ כאן

הכתבות הנצפות ביותר

משפחות שכולות בזמן מלחמה – כל דרכי ההתמודדות עם האבל, הזכויות, המענקים והתמיכה

לצד ההתמודדות הנפשית בתור הורים, בני זוג, משפחה וחברים, פעמים רבות אובדן של אדם קרוב משמעו אובדן של הכנסה ופגיעה ביכולת לעבוד ולכלכל את המשפחה. במצבים חמורים, יתכן מאוד וגם נאלצתם להתפנות מביתכם, מה שמקשה על האובדן אף יותר. בעקבות זאת, המדינה מציעה מגוון של מערכי סיוע ותמיכה במקרים מעין אלו. ראשית, ניתן לפנות ישירות אל ביטוח לאומי באמצעות קו חירום לסיוע למשפחות שכולות, שמספרו 02-6269999 או לחמ"ל משפחות שכולות בטלפון 053-7471412.

אלמנים ואלמנות, שימו לב: תביעה לקצבת שאירים מומלץ להגיש לא יאוחר מ-12 חודשים מיום הפטירה של בן /בת זוגכם

אלמנות ואלמנים רבים אינם מודעים לזכאותם לקבל קצבת שאירים מביטוח לאומי. הקצבה מוגדרת, יחד עם קצבת ילדים וקצבת זקנה, "קצבה אוניברסלית", החלה על כלל האזרחים, ללא הבדל מעמד או הכנסה

לרשימת הטיפים המלאה לחץ כאן
© כל הזכויות שמורות
האתר הוקם על ידי ארטוויז'ן בע"מ באמצעות מערכת ה-Truppo