מוות כתוצאה מקורונה - איך ממשיכים מכאן

מוות כתוצאה מקורונה - איך ממשיכים מכאן

הקורונה היא תופעה חדשה שכולנו מכירים. אחרי הכול, היא הפכה את העולם על פיו ושינתה את היום-יום שלנו מקצה לקצה. אנשים רבים הנמצאים בקבוצות סיכון חוששים להידבק במחלה, ומשרד הבריאות עושה כמיטב יכולתו לבלום את התפתחות והתפשטות המחלה.

מוות כתוצאה מקורונה - איך ממשיכים מכאן?

 

 

הקורונה היא תופעה חדשה שכולנו מכירים. אחרי הכול, היא הפכה את העולם על פיו ושינתה את היום-יום שלנו מקצה לקצה. אנשים רבים הנמצאים בקבוצות סיכון חוששים להידבק במחלה, ומשרד הבריאות עושה כמיטב יכולתו לבלום את התפתחות והתפשטות המחלה.

 

ועם זאת, אין לדעת מה יביא עמו המחר: המחלה יכולה להדביק כל אחד ולקחת מאיתנו את האנשים שאנו אוהבים. כל מוות קרוב מכניס אותנו למציאות חדשה וכואבת, שפעמים רבות גורמת לנו להרגיש אבודים, תקועים ושאיננו יודעים מה לעשות.

 

כדי לסייע ולעשות קצת סדר, במאמר זה נפרט כיצד יש להתמודד עם מוות כתוצאה ממגפת הקורונה.

 

 

אובדן כתוצאה מקורונה – הפן הרגשי

 

לא פשוט לקבל את המוות לחיינו, במיוחד כאשר מדובר באדם שקרוב אלינו וחשוב לנו. מוות מתופעת הקורונה הוא מאוד פתאומי. בשגרה, אנו פונים לקרובים אחרים לתמיכה, מתקבצים ביחד בשבעה ונשענים עליהם. עקב מגפת הקורונה, הרבה מהטקסים והמנהגים החברתיים הוגלו לצד, וכתוצאה מכך, אנו נותרים לבד בבית וההתמודדות עם האבל עשויה להרגיש קשה מנשוא.

 

תחושות של חרטה, אבל, כאב וחרדה עשויות להקיף אותנו, אך ישנן דרכים שיאפשרו לנו לנהל את הרגשות שלנו ולהתמודד עם המצב שלב-אחר-שלב.

 

·        יש להקפיד לאכול, לשתות ולנוח, ולהימנע מלחצים חיצוניים נוספים

·        יש לזכור כי אבל הוא תהליך לא פשוט ואין להאיץ בו. אפשרו לעצמכם להגיע למקום שבו אתם מרגישים שהשלמתם עם המצב בזמן שלכם

·        זכרו שכל אחד מתאבל בדרך שלו והדרך שלכם בסדר גמור

·        הישענו על חברים ומשפחה במידת האפשר, ואף שיקלו לאמץ חיית מחמד

·        חקרו טכניקות התמודדות נוספות ובמידת הצורך פנו לאיש מקצוע בתחום הנפש

 

 

אובדן כתוצאה מקורונה – הפן המעשי

 

מוות מקורונה מהווה מוות מאירוע ביולוגי לכל דבר, לכן רק חברות קדישא וגופי צוות מיוחדים יורשו לטפל בנפטר. לאחר זיהוי ודאי של הנפטר על ידי משפחתו או מקורב לנפטר (לבושים בציוד מגן), הצוות הרפואי שטיפל בנפטר ידאג לעטיפתו בעודו לבוש בציוד מגן. אין לפתוח עטיפה זו שוב, ותודבק עליה מדבקה להדגיש כי מדובר בחולה קורונה.

 

חפצים אישיים של הנפטר יארזו בשקית אטומה, יחוטאו ולאחר כשבוע יועברו למשפחת הנפטר.

 

הרופא שטיפל בנפטר יסייע בתהליך ההעברה שלו לאמבולנס יחד עם צוות הלבוש בציוד מגן, שיפנה אותו למתקן ייעודי לטיפול בנפטרי קורונה. כיום, קיימים 4 מוסדות כאלו ברחבי הארץ. שמם של כל אנשי הצוות המטפלים במנוח בבית החולים ובמתקן הייעודי מתועדים, כך שיהיה אפשר לעקוב אחר מצבם ולוודא כי אינם סובלים מקורונה אף הם.

 

רוב הנפטרים ממחלת הקורונה לא עוברים נתיחה לאחר המוות. לאחר עטיפתם וטרם העברתם לקבורה, יש לחטא את כל האזורים שבהם שהו ולפנות את כל בגדי ההגנה והסדינים של המנוח. ניתן לקבור את המנוח בבית קברות בחלקה סטנדרטית.

 

ההלוויה של המנוח הסובל מקורונה תיערך בהתאם לתקנות משרד הבריאות, הקובעות כי אנשים המחויבים בבידוד או אנשים שהיו במגע עם המנוח לא יורשו להשתתף בהלוויה, אלא אם כן מדובר בקרבה ממדרגה ראשונה, ובכפוף לקבלת אישור ממשרד הבריאות (5400*).

 

אין על המלווים או על איש לגעת בגופה, וניתן לשהות לצידה רק במידה והיא נותרת עטופה בכל עת. שבעה, מנהגי אבלות וניחום אבלים יתקיימו בהתאם להנחיות המשתנות של משרד הבריאות והתו הסגול.

 

 

 

 

אינדקס נותני שירות
בחר אזור ועיר בארץ
חיפוש חופשי

הכתבות הנצפות ביותר

ניקוי ותחזוקת קברים

ניקוי ותחזוקת קברים

מצוקת מקומות הקבורה בישראל

מצוקת מקומות הקבורה בישראל

לרשימת הכתבות המלאה לחץ כאן

הכתבות הנצפות ביותר

משפחות שכולות בזמן מלחמה – כל דרכי ההתמודדות עם האבל, הזכויות, המענקים והתמיכה

לצד ההתמודדות הנפשית בתור הורים, בני זוג, משפחה וחברים, פעמים רבות אובדן של אדם קרוב משמעו אובדן של הכנסה ופגיעה ביכולת לעבוד ולכלכל את המשפחה. במצבים חמורים, יתכן מאוד וגם נאלצתם להתפנות מביתכם, מה שמקשה על האובדן אף יותר. בעקבות זאת, המדינה מציעה מגוון של מערכי סיוע ותמיכה במקרים מעין אלו. ראשית, ניתן לפנות ישירות אל ביטוח לאומי באמצעות קו חירום לסיוע למשפחות שכולות, שמספרו 02-6269999 או לחמ"ל משפחות שכולות בטלפון 053-7471412.

אלמנים ואלמנות, שימו לב: תביעה לקצבת שאירים מומלץ להגיש לא יאוחר מ-12 חודשים מיום הפטירה של בן /בת זוגכם

אלמנות ואלמנים רבים אינם מודעים לזכאותם לקבל קצבת שאירים מביטוח לאומי. הקצבה מוגדרת, יחד עם קצבת ילדים וקצבת זקנה, "קצבה אוניברסלית", החלה על כלל האזרחים, ללא הבדל מעמד או הכנסה

לרשימת הטיפים המלאה לחץ כאן
© כל הזכויות שמורות
האתר הוקם על ידי ארטוויז'ן בע"מ באמצעות מערכת ה-Truppo