איך לבשר על מוות בעידן הדיגיטלי ?

איך לבשר על מוות בעידן הדיגיטלי ?

ל אחד מאתנו שמע סיפורים על אנשים אשר גילו כי קרוב משפחתם או חברם הטוב הלך לעולמו, דרך סטטוס בפייסבוק או בהודעה שנשלחה דרך ה- WhatsApp- במקרים בהם מדובר בחיילים, ההודעות בדבר מותם הופצו בחלק מהמקרים, עוד לפני שבני המשפחה בדרגה הראשונה קיבלו את ההודעה.

איך לבשר על מוות בעידן הדיגיטלי?
לעידן הדיגיטלי בו אנו חיים, יש יתרונות רבים, כאשר אולי הגדול שבהם, הוא העובדה שהמידע נגיש ונוח להפצה. אך כאשר מדובר בתחום השכול, היתרון הזה הופך לעיתים לחסרון.

כל אחד מאתנו שמע סיפורים על אנשים אשר גילו כי קרוב משפחתם או חברם הטוב הלך לעולמו, דרך סטטוס בפייסבוק או בהודעה שנשלחה דרך ה- WhatsApp- במקרים בהם מדובר בחיילים, ההודעות בדבר מותם הופצו בחלק מהמקרים, עוד לפני שבני המשפחה בדרגה הראשונה קיבלו את ההודעה.
אין צורך להכביר במילים בכדי להבין, עד כמה ההתבשרות על מותו של אדם קרוב, אשר איננה פשוטה ממילא, עלולה להיות קשה ובלתי נתפסת, כאשר היא מתקבלת בהודעת
 WhatsAppקרה ומרוחקת.

 אז נכון שגם כאשר זה נוגע לנושא האבל, לעידן הדיגיטלי יש יתרונות רבים – לדוגמא, עמוד הפייסבוק של הנפטר יכול להפוך לפינת הנצחה בעולם הווירטואלי, אשר תאפשר לכל חבריו ובני משפחתו, לשתף תמונות, לספר סיפורים ולהעלות זיכרונות. יחד עם זאת, חשוב לדעת לנצל את היתרונות הללו בצורה נכונה, תוך הבנה וידיעה ששימוש לא מחושב באמצעים אלו, עלול לפגוע בצורה משמעותית בקרוביו וביקיריו של הנפטר.


כך שכאשר נשאלת השאלה איך לבשר על מוות בעידן הדיגיטלי? התשובה היא קודם כל ברגישות יתרה. ליצור קבוצת
WhatsApp לדוגמא, המאגדת בתוכה את כל בני משפחתו וחבריו הקרובים של הנפטר ולתזכר אותם באמצעותה לגבי מועדי האזכרות, זאת דרך מצוינת לעשות שימוש באמצעים הדיגיטליים באופן חיובי. אך לפרסם סטטוס בפייסבוק אודות לכתו של אותו אדם, לפני שמוודאים שכל קרוביו קיבלו הודעה אישית בנושא, זה דבר שעדיף שלא יעשה – כמובן, שבמידה וכל בני המשפחה והחברים כבר קבלו את הבשורה, זאת כן יכולה להוות דרך לבשר על המוות לאנשים קצת יותר רחוקים. 

אינדקס נותני שירות
בחר אזור ועיר בארץ
חיפוש חופשי

הכתבות הנצפות ביותר

ניקוי ותחזוקת קברים

ניקוי ותחזוקת קברים

מצוקת מקומות הקבורה בישראל

מצוקת מקומות הקבורה בישראל

לרשימת הכתבות המלאה לחץ כאן

הכתבות הנצפות ביותר

משפחות שכולות בזמן מלחמה – כל דרכי ההתמודדות עם האבל, הזכויות, המענקים והתמיכה

לצד ההתמודדות הנפשית בתור הורים, בני זוג, משפחה וחברים, פעמים רבות אובדן של אדם קרוב משמעו אובדן של הכנסה ופגיעה ביכולת לעבוד ולכלכל את המשפחה. במצבים חמורים, יתכן מאוד וגם נאלצתם להתפנות מביתכם, מה שמקשה על האובדן אף יותר. בעקבות זאת, המדינה מציעה מגוון של מערכי סיוע ותמיכה במקרים מעין אלו. ראשית, ניתן לפנות ישירות אל ביטוח לאומי באמצעות קו חירום לסיוע למשפחות שכולות, שמספרו 02-6269999 או לחמ"ל משפחות שכולות בטלפון 053-7471412.

אלמנים ואלמנות, שימו לב: תביעה לקצבת שאירים מומלץ להגיש לא יאוחר מ-12 חודשים מיום הפטירה של בן /בת זוגכם

אלמנות ואלמנים רבים אינם מודעים לזכאותם לקבל קצבת שאירים מביטוח לאומי. הקצבה מוגדרת, יחד עם קצבת ילדים וקצבת זקנה, "קצבה אוניברסלית", החלה על כלל האזרחים, ללא הבדל מעמד או הכנסה

לרשימת הטיפים המלאה לחץ כאן
© כל הזכויות שמורות
האתר הוקם על ידי ארטוויז'ן בע"מ באמצעות מערכת ה-Truppo