מדריך לכתיבת הספדים

מדריך לכתיבת הספדים

כאשר אדם יקר לנו נפטר, גם הרהוטים מבינינו עלולים למצוא את עצמם בלי מילים - כמה כללים לכתיבת הספדים

 

כאשר אדם יקר לנו נפטר, גם הרהוטים מבינינו עלולים למצוא את עצמם בלי מילים. המוות מותיר את בני המשפחה בתחושת חוסר אונים ואבל עמוק, המילים נעתקות, ואמירת ההספד בלווייה נראית כמו משימה בלתי אפשרית. יחד עם זאת, הרצון לכבד את המת ברגע הפרידה, לספר על מעלותיו, לשתף בזכרונות וברגשות, מתעלה מעל הכל ועל כן קיים המנהג של אמירת הספד.

מתי נהוג לומר הספד?

הספדים נאמרים ביום הלוויה וביום האזכרה מעל המצבה. במרבית המקרים, הספדים יכללו התייחסות לתכונותיו הנעלות של הנפטר, חוויות משותפות וסיפורים אישיים, וכן פתיחות דעת וגילוי הרגשות של הכותבים. ישנם אנשים שיכולים לומר הספדים מהלב בצורה ספונטנית, ואילו אחרים זקוקים להכנה. על מנת שלא תשארו בלי מילים ברגע האמת, להלן כמה כללים לכתיבת הספד.

איך כותבים הספד שיכבד את יקירכם?

כמובן, שהספד הוא אישי ומשתנה בהתאם לאדם שנפטר, לתכונותיו הייחודיות, כמו גם בהתאם לכותב ההספד עצמו, זכרונותיו והקשר שלו עם הנפטר. הספד לאדם צעיר מן הסתם יהיה שונה לחלוטין מהספד לאדם מבוגר. אך עם זאת, ישנם כמה כללים שעוברים כחוט השני בין כל ההספדים באשר הם.

·האורך לא קובע –אינכם חייבים לשאת הספד ארוך, ולעיתים אף מוטב כי תכתבו באופן קצר וקולע, ותקריאו הספד שאתם בטוחים בו. בנוסף, תשאירו מקום גם למילותיהם של אחרים.

·יש מקום להומור –הספד לאו דווקא חייב להיות עצוב וקורע לב, ניתן לשלב בו גם הומור וסיפורים מצחיקים על הנפטר, וכן ניתן לדבר על מכלול תכונותיו של הנפטר, ולא רק להעלות על נס את תכונותיו הטובות ביותר (תוך כדי שמירה על כבודו כמובן).

·כתבו מהלב – הספד יכול להיכתב בדרכים שונות, ואינו חייב להיות יצירה ספרותית מושלמת. בכתיבת הספדים, הכי חשוב לכתוב מהלב, לספר ולשתף ברגשותיכם. היו בטוחים, כי כתיבה מהלב תיצור אצל קהל הנוכחים תחושה של הזדהות.

לאחר פטירה של אדם קרוב, אנו מוצפים ברגשות, וקשה לתרגם את הרגשות הללו לדברי הספד - זה נכון, אבל כתיבה מהלב, המשלבת אנקדוטות מחייו של הנפטר, תבטיח כי הקראת ההספד שלכם תעבור בשלום.

למידע נוסף אודות הספדים אתם מוזמנים להיכנס לעמוד המידע השימושי של אבל אינפו.

נילי שלומי 08/12/2018

כתבתי הספד כמה ימים לפני שאבי נפטר כשהיה מאושפז מורדם ומונשם.. הרופאים אמרו שהמצב קשה וקריטי עד כדי כך שהזעקנו את האחים שלי מחול... כשנפטר אבי כעסו עליי האחים שכתבתי את ההספד בהיותו עוד בחיים.. האם יש צדק בדבריהם??? הרגשתי שיש לומר המון דברים על אבי ובשעת אמת לא אזכור כלום...

אינדקס נותני שירות
בחר אזור ועיר בארץ
חיפוש חופשי

הכתבות הנצפות ביותר

ניקוי ותחזוקת קברים

ניקוי ותחזוקת קברים

מצוקת מקומות הקבורה בישראל

מצוקת מקומות הקבורה בישראל

לרשימת הכתבות המלאה לחץ כאן

הכתבות הנצפות ביותר

משפחות שכולות בזמן מלחמה – כל דרכי ההתמודדות עם האבל, הזכויות, המענקים והתמיכה

לצד ההתמודדות הנפשית בתור הורים, בני זוג, משפחה וחברים, פעמים רבות אובדן של אדם קרוב משמעו אובדן של הכנסה ופגיעה ביכולת לעבוד ולכלכל את המשפחה. במצבים חמורים, יתכן מאוד וגם נאלצתם להתפנות מביתכם, מה שמקשה על האובדן אף יותר. בעקבות זאת, המדינה מציעה מגוון של מערכי סיוע ותמיכה במקרים מעין אלו. ראשית, ניתן לפנות ישירות אל ביטוח לאומי באמצעות קו חירום לסיוע למשפחות שכולות, שמספרו 02-6269999 או לחמ"ל משפחות שכולות בטלפון 053-7471412.

אלמנים ואלמנות, שימו לב: תביעה לקצבת שאירים מומלץ להגיש לא יאוחר מ-12 חודשים מיום הפטירה של בן /בת זוגכם

אלמנות ואלמנים רבים אינם מודעים לזכאותם לקבל קצבת שאירים מביטוח לאומי. הקצבה מוגדרת, יחד עם קצבת ילדים וקצבת זקנה, "קצבה אוניברסלית", החלה על כלל האזרחים, ללא הבדל מעמד או הכנסה

לרשימת הטיפים המלאה לחץ כאן
© כל הזכויות שמורות
האתר הוקם על ידי ארטוויז'ן בע"מ באמצעות מערכת ה-Truppo