חרבות ברזל

חרבות ברזל

בעקבות מלחמת חרבות ברזל – עלייה ניכרת ביצירה של דפי הנצחה ועמודי זיכרון

 

 

דפי הנצחה ועמודי זיכרון נועדו להעניק למשפחות ולחברים של האנשים הטובים והטהורים שנספו באירועי שבת השחורה, זיכרון שנשמר לעד כמו גם להעניק כבוד לחיילים האהובים שלנו שהקריבו את חייהם עבורנו ובשבילנו.

 

מלחמת חרבות ברזל פרצה בעקבות מתקפת הפתע שיזם ארגון החמאס כנגד ישראל ב- 7 באוקטובר יום שבת, וכלל את הטבח הגדול והנוראי ביותר שראו ישראל והעם היהודי מאז השואה, ממנה עברו רק 81 שנים בלבד.

 

כתוצאה מאותה שבת השחורה, במקום לחגוג שמחת תורה, אנשים רבים נאלצו להתחיל לתכנן הלוויות עבור האהובים שלהם, שנספו בטרגדיה הנוראית הזו. מעבר לטבח של כ- 1,400 יהודים חפים מפשע, חלק לאחר עינוי ואפילו אונס, כ- 240 איש נשבו על ידי החמאס וביניהם נשים, ילדים ואפילו תינוקות.

 

בכדי להקל על הקושי בהתמודדות עם המצב ולו במעט, משפחות וחברים רבים החלו מקימים דפי הנצחה ועמודי זיכרון לנפטרים. על ידי כך, הם אמנם מכירים בכך שהם כבר לא בין החיים, אך ממחישים כי הם לא נשארו מאחור ותמיד ינצרו אותם בליבם.

 

 

הכוח שמאחורי דפי הנצחה ועמודי זיכרון

 

דפי הנצחה ועמודי זיכרון מטרתם לעזור לאנשים שאיבדו אדם קרוב אליהם להתנחם ולו במעט, בתקופה הקשה עמה הוא מתמודד לאחר מוות של אדם אהוב.

 

עמודי זיכרון ודפי הנצחה לרוב כוללים תמונות וסרטונים של הנפטר, תכנים שייתכן וכתב, מסרים והספדים מאנשים אחרים בחייו שאהבו אותו ומתגעגעים אליו ואפילו זיכרונות וציוני דרך בחייו, שניתן לחזור ולהיזכר בהם בקלות.

 

מעבר להיותם מקום שהאבלים יכולים לחזור אליו כדי לקרוא ולהיזכר בימים הטובים שעברו, דפי הנצחה ועמודי זיכרון גם עוזרים לחבר בין אנשים שונים שהכירו את הנפטר. על ידי כך, אנשים שלא הכירו מעולם כעת יכולים ליצור קשר, ולמצוא נחמה האחד בשני, בעת שעשויה להיות להם קשה מנשוא.

לא סתם נאמר כי "צרת אחים נחמה", והרבה יותר קל לעכל אובדן כה קשה מנשוא, במיוחד כמו זה שעובר העם היהודי בחודשים אלו, כאשר אנשים עושים זאת יד ביד. אנשים שהכירו ביחד את אותו אדם שנספה, יכולים להעלות זיכרונות יחד ולהזדהות עם הקושי שאנשים רבים אחרים פשוט לא יכולים להבין. זו הקלה מוערכת שלצערנו רק מי שעבר מצב שכזה ומצא את עצמו לבד בתחושת האבל העזה, יכול להבין.     

 

 

איך מייצרים דפי הנצחה ועמודי זיכרון

 

מחפשים דרך להקל על הכאב ולמצוא מקום שבו ישנם כל הזיכרונות של האהוב שלכם? אין ספק כי רבים מצאו כי דפי הנצחה ועמודי זיכרון הם התשובה.

 

בתקופה הזו, אין זה מפתיע כי נמדדה עלייה ניכרת ביצירה של דפי הנצחה ועמודי זיכרון של אהובים רבים. בין מגוון הפלטפורמות הקיימות ברשת, אתר אבל מציע בהתנדבות לייצר דפי הנצחה ועמודי זיכרון גם באתר זה. לצד זאת, ניתן לפרסם באתר גם מודעות אבל ולקבל מידע כיצד להביא את הקרוב אליכם לקבורה ראויה. האתר עובד בשיתוף פעולה עם החמ"ל האזרחי והמשפחות השכולות, ולימים יוקם באתר אזור ספציפי ומיוחד עבורם.

 

באתר אבלINFO, ניתן לייצר בקלות עמודי זיכרון ודפי הנצחה, על ידי מעבר בתפריט העליון לקטגוריית "עמוד זיכרון", בחירה באפשרות "יצירת עמוד זיכרון" והרשמה למערכת האתר. לאחר מכן, ניתן להוסיף לעמוד מגוון של תמונות, סרטונים, הספדים ואף לפרט את סיפור החיים של הנפטר.

 

אנשים חיצוניים יוכלו להגיע אל עמוד הזיכרון של האהוב ולהביע בו את צערם, להטביע את יגונם וגם להתנחם על ידי יתר האנשים שכואבים את מותו של האהוב מכל.

 

 

לפרטים נוספים ויצירת עמודי זיכרון ודפי הנצחה באתר אבלINFO, לחצו כאן.

אינדקס נותני שירות
בחר אזור ועיר בארץ
חיפוש חופשי

הכתבות הנצפות ביותר

ניקוי ותחזוקת קברים

ניקוי ותחזוקת קברים

מצוקת מקומות הקבורה בישראל

מצוקת מקומות הקבורה בישראל

לרשימת הכתבות המלאה לחץ כאן

הכתבות הנצפות ביותר

משפחות שכולות בזמן מלחמה – כל דרכי ההתמודדות עם האבל, הזכויות, המענקים והתמיכה

לצד ההתמודדות הנפשית בתור הורים, בני זוג, משפחה וחברים, פעמים רבות אובדן של אדם קרוב משמעו אובדן של הכנסה ופגיעה ביכולת לעבוד ולכלכל את המשפחה. במצבים חמורים, יתכן מאוד וגם נאלצתם להתפנות מביתכם, מה שמקשה על האובדן אף יותר. בעקבות זאת, המדינה מציעה מגוון של מערכי סיוע ותמיכה במקרים מעין אלו. ראשית, ניתן לפנות ישירות אל ביטוח לאומי באמצעות קו חירום לסיוע למשפחות שכולות, שמספרו 02-6269999 או לחמ"ל משפחות שכולות בטלפון 053-7471412.

אלמנים ואלמנות, שימו לב: תביעה לקצבת שאירים מומלץ להגיש לא יאוחר מ-12 חודשים מיום הפטירה של בן /בת זוגכם

אלמנות ואלמנים רבים אינם מודעים לזכאותם לקבל קצבת שאירים מביטוח לאומי. הקצבה מוגדרת, יחד עם קצבת ילדים וקצבת זקנה, "קצבה אוניברסלית", החלה על כלל האזרחים, ללא הבדל מעמד או הכנסה

לרשימת הטיפים המלאה לחץ כאן
© כל הזכויות שמורות