פטירה בזמן שהות מחוץ לגבולות המדינה

פטירה בזמן שהות מחוץ לגבולות המדינה

פטירה בזמן שהות בחו"ל

 

לא מעט ישראלים נפטרים בעת שהותם בחו"ל. בין אם בזמן שהיו בביקור במדינה זרה לצורך טיפולים רפואיים, חופשה או בשל כל סיבה אחרת. מדובר במצב בו בני משפחתו וקרוביו של המנוח נדרשים לצד ההתמודדות הקשה עם האבל גם לטפל בפרוצדורה מורכבת ומיוחדת. כלומר, הבאת הנפטר לקבורה בישראל או לחילופין לקבורה בחו"ל. כיצד המדינה מסייעת בכך ומה חשוב לדעת? הנה עיקרי הדברים.

 

המוסד לביטוח לאומי מכסה עבור כל מי שנפטר בארץ ונקבר בה את הוצאות הקבורה וכל השירותים המקובלים לקבורה מלבד מצבה ויסודות למצבה. לענייננו, תושבי מדינת ישראל זכאים לכיסוי זה גם במידה שהם נפטרו בחו"ל.

 

תושב ישראל שהלך לעולמו בעת שהותו בחו"ל והובא לקבורה בארץ

 

אם אדם נפטר בעת שהותו בחו"ל, בני משפחתו שרוצים להביאו לקבורה בארץ צריכים לפנות אל מחלקת הביטוח והגבייה בסניף המוסד לביטוח לאומי באזור מגוריו של הנפטר. המחלקה תוכל לספק להם אישור תושבות ועל אישור זה להימסר לחברת הקבורה. עד להמצאת האישור מביטוח לאומי ובכדי לאפשר את קבורת הנפטר בארץ, המשפחה רשאית להעביר ביטחונות כספיים לחברת הקבורה למשך 30 יום. בנוגע לתשלום, חברת הקבורה יכולה לגבות מהמשפחה את התשלומים עבור פרוצדורת הטיפול בהוצאה של רישיון קבורה, שחרור הנפטר מהמכס (אגרת משרד הבריאות) ועבודת הצוות של החברה אשר טיפלה בשחרור הנפטר מהמכס.  

 

תושב ישראל שהלך לעולמו בחו"ל והובא לקבורה בחו"ל

 

אדם שנשא בהוצאות הקבורה של תושב ישראל שנפטר בעת שהותו בחו"ל ונקבר בחו"ל זכאי להחזר מסוים מהביטוח לאומי בתנאי שהוא נמצא בארץ. עליו להגיש תביעה בסניף הביטוח הלאומי הקרוב לאזור המגורים באמצעות טופס תביעה אישית לדמי קבורה ובצירוף אישור אודות הוצאות הקבורה שהתקיימה בחו"ל. סכום דמי הקבורה שיועבר לחשבון התובע לא יהיה גבוה מהסכום הבסיסי המקסימלי שהיו עולים דמי הקבורה אם היה הנפטר נקבר בישראל (6,448 שקלים, נכון ל-2017 ומתעדכן מעת לעת).

 

 

.

 

אינדקס נותני שירות
בחר אזור ועיר בארץ
חיפוש חופשי

הכתבות הנצפות ביותר

ניקוי ותחזוקת קברים

ניקוי ותחזוקת קברים

מצוקת מקומות הקבורה בישראל

מצוקת מקומות הקבורה בישראל

לרשימת הכתבות המלאה לחץ כאן

הכתבות הנצפות ביותר

משפחות שכולות בזמן מלחמה – כל דרכי ההתמודדות עם האבל, הזכויות, המענקים והתמיכה

לצד ההתמודדות הנפשית בתור הורים, בני זוג, משפחה וחברים, פעמים רבות אובדן של אדם קרוב משמעו אובדן של הכנסה ופגיעה ביכולת לעבוד ולכלכל את המשפחה. במצבים חמורים, יתכן מאוד וגם נאלצתם להתפנות מביתכם, מה שמקשה על האובדן אף יותר. בעקבות זאת, המדינה מציעה מגוון של מערכי סיוע ותמיכה במקרים מעין אלו. ראשית, ניתן לפנות ישירות אל ביטוח לאומי באמצעות קו חירום לסיוע למשפחות שכולות, שמספרו 02-6269999 או לחמ"ל משפחות שכולות בטלפון 053-7471412.

אלמנים ואלמנות, שימו לב: תביעה לקצבת שאירים מומלץ להגיש לא יאוחר מ-12 חודשים מיום הפטירה של בן /בת זוגכם

אלמנות ואלמנים רבים אינם מודעים לזכאותם לקבל קצבת שאירים מביטוח לאומי. הקצבה מוגדרת, יחד עם קצבת ילדים וקצבת זקנה, "קצבה אוניברסלית", החלה על כלל האזרחים, ללא הבדל מעמד או הכנסה

לרשימת הטיפים המלאה לחץ כאן
© כל הזכויות שמורות