ביטוח חיים

ביטוח חיים

כיצד דואגים מבעוד מועד לכך שיהיה בידי המשפחה את כל המידע הרלוונטי? ומה עושים במקרה שיקירכם נפטר ולא הצלחתם למצוא את המסמכים? סוכן הביטוח חיים שוורץ מסביר

כאשר נפטר אדם, בני משפחתו שקועים ביגון, מבולבלים, ולעיתים חשים חסרי אונים. ובכל זאת, החיים חזקים מהכל ובני המשפחה צריכים לאט לאט לחזור לשגרה במידת האפשר. במהלך התקופה הזאת, הם צריכים לטפל בסידורים שונים, ביניהם בדיקה של אפשרות המימוש של ביטוח חיים. להלן כמה המלצות כיצד להערך לשעתכם הקשה.

כיצד דואגים מבעוד מועד לכך שבידי המשפחה יהיה את כל המידע הרלוונטי?

* ודאו שפוליסות ביטוח החיים שלכם נמצאות במקום זמין בבית, כאשר כל בני המשפחה יודעים איפה הפוליסות נמצאות.

* נהלו מעקב אחר הביטוחים שלכם. מזה מספר שנים, חברות הביטוח שולחות אחת לשלושה חודשים עדכון גבייה לתשלומים ששולמו לביטוחים פרטיים, לביטוחי מנהלים, קרנות פנסיה וכו'. כמו כן, בכל תחילת שנה, בחודשים מרץ-אפריל, נשלח עדכון מצב הפוליסות נכון לסוף השנה שעברה. כשזה מגיע בדואר, אפשר לזרוק את הטפסים משנה קודמת לאחר שערכתם השוואה קטנה, וראיתם שהסכומים והכיסויים מתאימים לשנה הקודמת, וסכומי החיסכון והריסק הינם לפחות צמודי מדד.

* שימרו את המסמכים בקלסר קטן, כאמור, במקום ידוע בבית.

* דאגו שבתוך הקלסר יהיו פרטי ההתקשרות המעודכנים של סוכן הביטוח: טלפון מעודכן, שמו וכתובת משרדו, מייל וכדומה. זאת על מנת שבני המשפחה יוכלו לפנות אליו בכל צרה שלא תבוא.

* עדכנו את סוכן הביטוח בכל שינוי כתובת שלכם, אחרת כל העדכונים ימשיכו להגיע לכתובת האחרונה הרשומה בחברת הביטוח.

מה עושים כאשר יקירכם נפטר ואין לכם את המידע לגבי הפוליסות?

במקרה של פטירה, אם אין ברשותכם קלסר מרוכז עם המידע הרלוונטי, פנו לסוכן הביטוח של המשפחה ו/או למקום העבודה של הנפטר בכדי לברר איזה ביטוחי חיים היו לנפטר, מה הזכויות של המשפחה בקרנות הפנסיה ו/או בביטוחי החיים, במידה והיו כאלה.

אם לא הצלחתם לאתר את המידע הרלוונטי, או אינכם יודעים כיצד לאתר את סוכן הביטוח, הוציאו מכתבים לכל חברות הביטוח בארץ, ובקשו לדעת האם הנפטר היה מבוטח דרכן. כספי ביטוח, חסכונות וכו' לא הולכים לאיבוד. לכל חברת ביטוח יש עדכון מסודר לפי מספר תעודת הזהות של המבוטחים. כמובן, במידה וברשתוכם מספרי פוליסות - הכל יהיה יותר קל.

אנשים יקרים, חיים טובים וארוכים, עד 120!

חיים שוורץ, סוכן ביטוח בנועם

אינדקס נותני שירות
בחר אזור ועיר בארץ
חיפוש חופשי

הכתבות הנצפות ביותר

ניקוי ותחזוקת קברים

ניקוי ותחזוקת קברים

מצוקת מקומות הקבורה בישראל

מצוקת מקומות הקבורה בישראל

לרשימת הכתבות המלאה לחץ כאן

הכתבות הנצפות ביותר

משפחות שכולות בזמן מלחמה – כל דרכי ההתמודדות עם האבל, הזכויות, המענקים והתמיכה

לצד ההתמודדות הנפשית בתור הורים, בני זוג, משפחה וחברים, פעמים רבות אובדן של אדם קרוב משמעו אובדן של הכנסה ופגיעה ביכולת לעבוד ולכלכל את המשפחה. במצבים חמורים, יתכן מאוד וגם נאלצתם להתפנות מביתכם, מה שמקשה על האובדן אף יותר. בעקבות זאת, המדינה מציעה מגוון של מערכי סיוע ותמיכה במקרים מעין אלו. ראשית, ניתן לפנות ישירות אל ביטוח לאומי באמצעות קו חירום לסיוע למשפחות שכולות, שמספרו 02-6269999 או לחמ"ל משפחות שכולות בטלפון 053-7471412.

אלמנים ואלמנות, שימו לב: תביעה לקצבת שאירים מומלץ להגיש לא יאוחר מ-12 חודשים מיום הפטירה של בן /בת זוגכם

אלמנות ואלמנים רבים אינם מודעים לזכאותם לקבל קצבת שאירים מביטוח לאומי. הקצבה מוגדרת, יחד עם קצבת ילדים וקצבת זקנה, "קצבה אוניברסלית", החלה על כלל האזרחים, ללא הבדל מעמד או הכנסה

לרשימת הטיפים המלאה לחץ כאן
© כל הזכויות שמורות