איתור כספים לאחר מוות

איתור כספים לאחר מוות

אדם צובר רכוש במהלך חייו, אשר מפוזר במקומות שונים: חשבונות בנק, קרנות השתלמות, ביטוחים וכך הלאה. אם לא דאג מראש להכין את המסמכים הדרושים, לאחר מותו, צריכה המשפחה המתאבלת לאתר את המידע בכוחות עצמה, זאת בצד הסידורים הבירוקרטיים השונים הנלווים למוות.

במידה ויקירכם שנפטר, לא השאיר אחריו מידע מסודר בנוגע לרכושו, ערכו חיפוש בבית אחר המסמכים הרלוונטיים: מכתבים מהבנק ומחברות הביטוח, קופות גמל, קרנות השתלמות וכך הלאה. שימו לב, לפני שאתם פונים לגורמים הרלוונטיים, דאגו להצטייד בתעודת הזהות של הנפטר, ולהוציא תעודת פטירה. בנוסף, הגישו בקשה לצו קיום צוואה (במידה והמנוח הותיר צוואה), או בקשה לצו ירושה (במידה ואין צוואה). מומלץ להגיש את הבקשה מוקדם ככל האפשר, כיוון שהתהליך עלול לקחת מספר חודשים. לאחר קבלת הצו, תוכלו לגשות לבנק שבו התנהל החשבון, ולקבל את חלקכם בעיזבון, וללשכת רישום המקרקעין, על מנת להעביר על שמכם את הזכויות על הנכס שהיה בבעלות המנוח וכד'. בצד הכספים שהותיר אחריו הנפטר, במקרים רבים יש לו מחויבויות כספיות, דוגמת הוראות קבע, אשר צריך לבטל או להעביר כעת לתשלום על ידי היורשים. להלן הגורמים שכדאי לבדוק מולם לגבי הכספים של הנפטר.

בנקים

חשבונות - יש להעביר לידי היורשים. הדבר מצריך הוצאת צו ירושה, אך עוד לפני הוצאת הצו, היורשים הישירים יכולים למשוך סכומים קטנים לצורך קיום, זאת בכפוף, כמובן, לאישור הבנק.

הוראות קבע (חשבונות וכדומה) - יש לבטל או להעביר לתשלום על ידי היורשים.

תכניות חסכון - בררו האם קיימות תכניות חסכון, קרנות שונות וקופות גמל.

משכנתא - אם המנוח שילם משכנתא, יש לבצע הליך במסגרתו ביטוח החיים יכסה את תשלומיה העתידיים

ביטוחים

ביטוח חיים - יש לבדוק את אפשרות המימוש של ביטוח חיים או ביטוח מנהלים, במידה והמנוח שילם עבור ביטוחים אלה.

ביטוח רכב - במקרה של מוות בתאונת דרכים, יש לבדוק עם חברת הביטוח שביטחה את הרכב לגבי: מימוש הביטוח בגין הנזק שנגרם לו ומימוש יתרת התשלומים עד תום מועד הפוליסה.

ביטוח תאונות אישיות של תלמידים - כל תלמיד הזכאי לחינוך חינם מבוטח בביטוח תאונות אישיות, ללא קשר אם התאונה התרחשה בתחום מוסד החינוכי ו/או במהלך פעילות הקשורה ללימודים. היעזרו במוסד החינוכי, על מנת לבדוק את תנאי הפוליסה ואת רפשרות מימושה. שימו לב, הביטוח אינו מכסה מוות כתוצאה מלחמה, פעילות טרור, תאונת דרכים, תאונת עבודה ורשלנות רפואית.

עבודה

יש לבדוק את אפשרות המימוש של ביטוח, פנסיות ותגמולים שונים, אשר מקום העבודה של המנוח שילם עבורו (במידה ויש כאלה). כמו גם, קרנות ההשתלמות וקרנות אחרות בהן היה המנוח חבר.


 


אינדקס נותני שירות
בחר אזור ועיר בארץ
חיפוש חופשי

הכתבות הנצפות ביותר

ניקוי ותחזוקת קברים

ניקוי ותחזוקת קברים

מצוקת מקומות הקבורה בישראל

מצוקת מקומות הקבורה בישראל

לרשימת הכתבות המלאה לחץ כאן

הכתבות הנצפות ביותר

משפחות שכולות בזמן מלחמה – כל דרכי ההתמודדות עם האבל, הזכויות, המענקים והתמיכה

לצד ההתמודדות הנפשית בתור הורים, בני זוג, משפחה וחברים, פעמים רבות אובדן של אדם קרוב משמעו אובדן של הכנסה ופגיעה ביכולת לעבוד ולכלכל את המשפחה. במצבים חמורים, יתכן מאוד וגם נאלצתם להתפנות מביתכם, מה שמקשה על האובדן אף יותר. בעקבות זאת, המדינה מציעה מגוון של מערכי סיוע ותמיכה במקרים מעין אלו. ראשית, ניתן לפנות ישירות אל ביטוח לאומי באמצעות קו חירום לסיוע למשפחות שכולות, שמספרו 02-6269999 או לחמ"ל משפחות שכולות בטלפון 053-7471412.

אלמנים ואלמנות, שימו לב: תביעה לקצבת שאירים מומלץ להגיש לא יאוחר מ-12 חודשים מיום הפטירה של בן /בת זוגכם

אלמנות ואלמנים רבים אינם מודעים לזכאותם לקבל קצבת שאירים מביטוח לאומי. הקצבה מוגדרת, יחד עם קצבת ילדים וקצבת זקנה, "קצבה אוניברסלית", החלה על כלל האזרחים, ללא הבדל מעמד או הכנסה

לרשימת הטיפים המלאה לחץ כאן
© כל הזכויות שמורות