הכנת הבית לשבעה

הכנת הבית לשבעה

השבעה הוא אחד ממנהגיה היפים של היהדות, מנהג אשר מאפשר זמן ריפוי רגשי ורוחני, כאשר בני המשפחה הכואבים מקדישים את כל כולם לאבל על המת, וקרובים, חברים ומכרים מגיעים לבית השבעה, עוטפים אותם באהבה, מעניקים תמיכה ונחמה, מביאים עמם אוכל, מעלים זכרונות וסיפורים על המת.

השבעה מתחילה מיד לאחר הקבורה, ולכן כדאי להכין את הבית קודם לכן. אדם יושב שבעה אחרי שאיבד הורה, בן/בת זוג, אח או ילד. לרוב יושבים שבעה בבית הנפטר, אבל לעיתים מקיימים את השבעה בבית אחד מבני המשפחה, או אף בבית אחר, לפי שיקולים של נוחות הגישה אל הבית גודל הבית וכד'. בחירת המקום היא חשובה. רצוי שיהיו בו סימנים רבים לנוכחותו של הנפטר, וכדאי להביא בחשבון גם את הקרבה לביתם של האבלים ושל אורחיהם. כמו גם, את גודלו של הבית, והאם הוא מאפשר אירוח של מספר רב של אנשים בו זמנית.

לפי היהדות, הדבר הראשון שהאבלים עושים עם כניסתם לבית השבעה הוא לשבת ל"סעודת הבראה". את הארוחה הזאת צריכים לספק חברים, שכנים או אנשים מהקהילה, זאת על מנת להראות לאבלים שהסובבים אותם היו רוצים לספק להם נחמה. במידה ואתם יודעים שאין מי שיכין את סעודת ההבראה, רצוי לדאוג לכך מראש.

הכנת הבית לשבעה

מומלץ לפנות את חללי הבית במידת האפשר, זאת על מנת לאפשר תנועה בבית גם כאשר נמצאים בו מבקרים רבים. פנו רהיטים מיותרים, חפצים העשויים להינזק וכד'.

הכינו כמה שיותר מקומות ישיבה: כסאות, שרפרפים, מזרנים וכך הלאה. רצוי לפנות חלל קטן, בו ניתן יהיה לרכז כסאות, וממנו אפשר יהיה להוציא ולהכניס כסאות לפי הצורך. לפי היהדות, היושבים שבעה צריכים לשבת קרוב לקרקע כאות לאבלות, ולכן הם ישבו על כיסאות נמוכים, על מזרנים המונחים על הרצפה, ולעיתים אף על הרצפה ממש. אפשר גם להוציא כריות ולשבת עליהן.

דאגו מראש לשתיה קרה וחמה, כוסות, צלחות וסכו"ם חד פעמיים. לרוב, המבקרים מביאים עמם אוכל או מכינים במקום, אבל כדאי לצייד את הבית מראש במצרכים ובכיבוד מתאים.

אפשר להכין מראש אלבומי תמונות, סרטונים, שירים או כל דבר אחר שאתם רוצים לשתף בו את המבקרים.

במידה ואתם עורכים שבעה מסורתית, דאגו מראש לנרות נשמה, ספרי תפילה וכיפות. מנהג מקובל נוסף הוא לכסות את המראות בבית. כיסוי המראות מסמל את ההתרחקות ממבטה של החברה, מהעיסוק בגשמי ובחיצוני. כמו כן, לרוב מתפללים במהלך השבעה, ואסור להתפלל מול מראה.

באופן כללי, עד כמה תקפידו בחוקי השבעה ובהכנת הבית לשבעה תלויה בשאלה עד כמה אתם קרובים לדת. על פי היהדות, במהלך ימי האבל, חל על היושבים שבעה איסור על עיסוק בשגרה היומית ובהנאות החיים, אסור לעבוד, לצאת מהבית, להסתפר ולהתגלח, לקיים יחסי מין וכך הלאה. בבתים חילוניים, לרוב יקויימו רק חלק מהחוקים הללו.

עם תום שבעת ימי האבל, נוסעים בני המשפחה הקרובה שוב אל בית העלמין.

אינדקס נותני שירות
בחר אזור ועיר בארץ
חיפוש חופשי

הכתבות הנצפות ביותר

מלחמה =טראומה= פוסט טראומה

איך מתמודדים עם טראומה שנהפכת לפוסט טראומה?

משפחות שכולות בזמן מלחמה

משפחות שכולות בזמן מלחמה

לרשימת הכתבות המלאה לחץ כאן

הכתבות הנצפות ביותר

משפחות שכולות בזמן מלחמה – כל דרכי ההתמודדות עם האבל, הזכויות, המענקים והתמיכה

לצד ההתמודדות הנפשית בתור הורים, בני זוג, משפחה וחברים, פעמים רבות אובדן של אדם קרוב משמעו אובדן של הכנסה ופגיעה ביכולת לעבוד ולכלכל את המשפחה. במצבים חמורים, יתכן מאוד וגם נאלצתם להתפנות מביתכם, מה שמקשה על האובדן אף יותר. בעקבות זאת, המדינה מציעה מגוון של מערכי סיוע ותמיכה במקרים מעין אלו. ראשית, ניתן לפנות ישירות אל ביטוח לאומי באמצעות קו חירום לסיוע למשפחות שכולות, שמספרו 02-6269999 או לחמ"ל משפחות שכולות בטלפון 053-7471412.

אלמנים ואלמנות, שימו לב: תביעה לקצבת שאירים מומלץ להגיש לא יאוחר מ-12 חודשים מיום הפטירה של בן /בת זוגכם

אלמנות ואלמנים רבים אינם מודעים לזכאותם לקבל קצבת שאירים מביטוח לאומי. הקצבה מוגדרת, יחד עם קצבת ילדים וקצבת זקנה, "קצבה אוניברסלית", החלה על כלל האזרחים, ללא הבדל מעמד או הכנסה

לרשימת הטיפים המלאה לחץ כאן
© כל הזכויות שמורות